Kúpele Nimnica: spojenie prírody a liečivých účinkov

Kúpele Nimnica sú skutočným klenotom medzi slovenskými kúpeľmi. Ponúkajú dokonalý únik od každodenného zhonu v srdci nádhernej prírody Javorníkov a Strážovských vrchov. Poloha kúpeľov spája jedinečný pokoj s ľahkou dostupnosťou, čo z nich robí ideálne miesto pre exkluzívny relaxačný pobyt.

Liečivá sila vody

Čo robí Kúpele Nimnica výnimočnými, je využívanie unikátnej prírodnej minerálnej vody, ktorá je stredne až vysoko mineralizovaná, uhličitá, hydrogenuhličitanová, sodná, jódová, hypotonická, slabo kyslá. Obsahuje významné množstvá sodíka, horčíka, draslíka, vápnika, jodidy, chloridy, stopové prvky. Univerzálnosť minerálky umožňuje jej vonkajšiu i vnútornú aplikáciu, a to formou pitnej, inhalačnej liečby a uhličitým kúpeľom.

Tieto kúpele sú jediné na Slovensku, ktoré sa nachádzajú priamo pri rozľahlej vodnej ploche Nosickej priehrady, čo pozitívne vplýva na miestnu mikroklímu.

Relax na mieru: od liečby po luxusný oddych

Kúpele Nimnica ponúkajú svojim návštevníkom možnosť výberu z bohatej ponuky pobytov, ktoré sú prispôsobené potrebám každého hosťa. Či už hľadáte liečebné procedúry, regeneráciu po náročnom období, alebo chcete len relaxovať a dopriať si zaslúžený oddych a trošku rozmaznávania, kúpele majú pre vás pripravené rôzne balíčky, ktoré splnia vaše očakávania.

Liečebné pobyty

Pre tých, ktorí potrebujú skutočnú zdravotnú starostlivosť, kúpele ponúkajú konzervatívnu liečbu skombinovanú s najnovšími liečebnými metódami. Liečia široké spektrum ochorení, predovšetkým ochorenia dýchacích ciest, pohybového aparátu, srdcovo-cievne choroby, nervové poruchy a ďalšie.

Relaxačné a rekondičné pobyty

V rámci relaxačných pobytov si môžete dopriať masáže, wellness, relax vo vaniach s teplou minerálnou vodou, či pobyt v soľnej jaskyni. Rekondičné pobyty sú vhodné pre ľudí pracujúcich v prostredí zaťaženom škodlivými faktormi, prípadne tých, ktorí chcú podporiť svoje zdravie a zlepšiť celkovú kondíciu.

Víkendové a exkluzívne balíčky pre vyhorených

Ak máte chuť na krátky, ale intenzívny oddych, víkendové pobyty v Kúpeľoch Nimnica sú skvelou voľbou. Za pár dní si môžete dopriať wellness procedúry, prechádzky v krásnom kúpeľnom parku, zašportovať si, či pochutnať na nápoji v štýlovom Kursalone.

Pre vyhorených, alebo jednoducho preťažených ľudí fungujúcich v neustálom strese je v ponuke obľúbený typ pobytu, počas ktorého si užijú kombináciu fyzického i mentálneho oddychu a absolvujú okrem iného príjemný čas s kvalitným psychológom. Konečne sa tak môžu venovať len sami sebe.

Psychologické služby

Odpoveďou na aktuálne vysokú potrebu psychologickej intervencie v spoločnosti je široká ponuka služieb poskytovaných psychológmi, ako napríklad poradenstvá, nácviky relaxácie, prednášky, workshopy, tréningy pamäti, čajovňa so psychológom. Pobyt v kúpeľoch mimo svoje každodenné povinnosti je práve pre regeneráciu duše ako stvorený. A to obzvlášť pri neustále rastúcom zozname ochorení, ktorých pravá príčina je psychosomatického pôvodu.

Oáza pokoja pre obnovu celkového zdravia

Kúpele Nimnica sú tým pravým miestom pre znovuzrodenie tela a duše. Ponúkajú komfort, prírodné bohatstvo a vynikajúce služby, vďaka ktorým sa každý pobyt stáva nezabudnuteľným zážitkom. Doprajte si exkluzívny oddych a načerpajte nové sily v týchto jedinečných slovenských kúpeľoch.

Okrem pobytov si môžete v kúpeľoch Nimnica prenajať jednotlivé priestory na spoločenské podujatia, konferencie, kongresy, firemné akcie či rodinné oslavy.

Viac informácií nájdete na stránke kúpeľov: www.kupelenimnica.sk