Letné koktaily s ginom

Gin je bezpochyby jedným z najuniverzálnejších destilátov. Leto sa začína, vyťažte maximum z teplého počasia s jedným z našich ginových koktailov. Najlepšie letné koktaily od klasických až po jedinečné a osviežujúce.

Gin Tonic

  • 50 ml Gin Adamus
  • 200 ml toniku Erasmus Bond Botanical Tonic Water
  • Citrón na ozdobu

Naplňte pohár ľadom. Ľad v pohári „otočte“ pomocou barovej lyžice. Vypustite prebytočnú vodu z pohára. Pridajte 50 ml Adamus Gin. Jemne pridajte 200 ml toniku Erasmus.

Gin Adamus z Portugalska obsahuje 18 individuálne destilovaných rastlinných látok, jeho chuť je intenzívna a svieža, s kvetinovou a citrusovou arómou. Nádherný gin chuťou aj vizážou nájdete na WinePlanet.sk

Negroni

  • 30 ml ginu Toison
  • 30 ml jednoduchého sirupu (rozpustite 250 g kryštálového cukru v 250 ml horúcej vody)
  • 30 ml Campari Bitter 25%, likér
  • 2 kvapky Angostura® bitters
  • pomarančová kôra na ozdobu

Všetky ingrediencie pridajte do šejkru s ľadom a miešajte, kým sa nespoja. Preceďte do pohára, najlepšie sa bude hodiť Riedel Rocks Glass a ozdobte kúskom pomarančovej kôry.

Toison je slovenský remeselný gin zo starostlivo vybraných ingrediencií. Otvára sa v ňom vôňa kamiliek, kvetov lipy a bazových plodov. Po ochutnaní vystupujú borievky, šípky, jahodový list, ružové korenie a exotické grains of paradise. V závere doznieva sladké drievko, ovocnosť arónie a sviežosť citrusov. Toison gin aj Campari kúpite na WinePlanet.sk

French 75

  • 30 ml ginu Fifty Pounds
  • 15 ml čerstvej citrónovej šťavy
  • 15 ml jednoduchého sirupu (rozpustite 250 g kryštálového cukru v 250 ml horúcej vody)
  • 120 ml Champagne Ayala Brut Majeur

V šejkri zmiešajte gin, citrónovú šťavu a sirup. Naplňte šejker ľadom a dobre pretrepte. Preceďte do vychladenej flauty a dolejte Champagne.

Fifty Pounds sa vyrába od roku 2010 v malej destilérii v Londýne. Dokonalá vyváženosť a spojenie obliného destilátu , byliniek, korenín, ovocia a kvetov. Medzi špecifické zložky patrí borievka, koriander z Chorvátska, pomarančová a citrónová kôra zo Španielska, sladké drievko z Talianska a koreň angelika zo západnej Európy.

Champagne Ayala je jedno najlepších základných vín oblasti. Klasické Champagne s jemnou kvetinovo ovocnou vôňou. Šarmantná chuť s dotykom ananásu a dlhá dochuť pripomína hruškový sorbet.

Tom Collins

  • 45 ml ginu Ginjoy 45%
  • 30 ml citrónovej šťavy
  • 15 ml jednoduchého sirupu (rozpustite 250 g kryštálového cukru v 250 ml horúcej vody)
  • 90 ml sódy
  • maraschino čerešňa na ozdobu
  • plátok citróna na ozdobu

Nalejte citrónovú šťavu do pohára Collins. Pridajte sirup a miešajte. Naplňte pohár ľadom a pridajte gin. Dolejte do pohára sódu a premiešajte. Ozdobte kolieskom citróna a čerešňou maraschino.

Ginjoy je excelentný slovenský gin s množstvom medzinárodných ocenení na World and Spirit Competition a certifikátom Kosher. 18 ingrediencií tvorí široké spektrum chutí, ktoré sú harmonicky vyvážené.

Gin Fizz

  • 60 ml gin Koval Dry Gin Organic 47%
  • 45 ml čerstvo vytlačenej citrónovej alebo limetkovej šťavy
  • 45 ml jednoduchého sirupu (rozpustite 250 g kryštálového cukru v 250 ml horúcej vody)
  • 1 malý alebo stredný vaječný bielok, voliteľné
  • 60 ml sódy
  • citrónová kôra na ozdobu

Postup

Do šejkru nalejte gin, citrónovú šťavu, sirup a vaječný bielok (voliteľné). Dôkladne pretrepte bez ľadu asi 15 sekúnd, aby ste zaistili spenený vaječný bielok (ak používate). Pridajte niekoľko kociek ľadu do šejkra a pretrepte. Nalejte do vychladeného pohára na čerstvé kocky ľadu. Zalejte sódovou vodou a ozdobte citrónovou kôrou.

 

Destiléria Koval okrem čisto organickej whiskey produkuje organický, grain-to-glas gin, v prvej pálenici v Chicagu po roku 1800, po prohibícii. Gin Koval  je vyrobený s unikátnou kombináciou lesných korenín. Jalovec a divoké kvety tvoria charakter nosu, aj keď jeho chuť je suchá, jasne v nej dominujú čisté a jemné tóny trávy Emerald, zlaté citrusy a biele korenie definujúce plné a kvetinové telo.

Viac ako 70 druhov ginu nájdete na WinePlanet.sk