Originálne darčeky, ktoré potešia každého milovníka čokolády

V rozhovore s Jankou Sebíňovou, majiteľkou značky "Jankina čokoláda a jedlá tlač," sa dozviete, aké výnimočné čokoládové darčeky môžete tento rok nájsť pod vianočným stromčekom. Janka nám prezradila, aké druhy čokolád sú najobľúbenejšie medzi jej zákazníkmi, ako sa dá čokoláda personalizovať podľa predstáv zákazníka, a aké sladké novinky chystá na túto sezónu. Ak hľadáte originálny darček, ktorý zahreje dušu i chuťové poháriky, ste na správnom mieste!

Aké typy čokoládových darčekov ponúkate na Vianoce? Sú medzi nimi aj exkluzívne limitované edície?

Na Vianoce ponúkam široký výber čokoládových darčekov. Okrem klasických tabuľkových čokolád a mixov čokokrúžkov som pripravila aj ručne maľované pralinky s vianočnými motívmi, ako napríklad snehuliačik, Santove brucho, stromček s vianočnou hviezdou a ďalšie. Vianočnú atmosféru skvele dopĺňa horúca čokoláda, a preto pravidelne pred sviatkami zaraďujem do ponuky aj Horúce guľky. Po vhodení do horúceho mlieka sa roztopia a vyplávajú maličké marshmallow. Tento rok plánujem pridať menšie prekvapenie, ktoré však ešte neprezradím.

Ponúkate napríklad vianočné čokoládové balíčky? Je možné ich personalizovať podľa požiadaviek zákazníkov?

Áno, čokoládové balíčky tvorím najmä z čokokrúžkov – malé, okrúhle kúsky belgickej čokolády, posypané lyofilizovaným ovocím alebo orechmi. V balíčku je mix rôznych druhov čokolád, aby si každý našiel to, čo má rád, a mohol ochutnať aj nové chute. Na bielu čokoládu pridávam jedlú grafiku, takže je možné vytvoriť na čokoládach aj špeciálne dizajny na želanie.

Aké sú najpopulárnejšie vianočné produkty medzi vašimi zákazníkmi?

Medzi najobľúbenejšie patria práve mixy čokokrúžkov, ale veľký úspech majú aj tabuľkové čokolády a ručne vyrábané pralinky.

Aké sú vaše tipy na darčeky pre milovníkov čokolády?

Je dôležité vybrať čokoládu, ktorá ulahodí obdarovanému. Ak si nie ste istí, výbornou voľbou pre mužov je mix belgických čokolád alebo čokokrúžky, pre ženy pralinky a pre deti čokolízatká či horúce guľky.

Akým spôsobom balíte vianočné čokolády? Je možné zvoliť si špeciálny obal alebo vianočný dizajn?

Čokolády balím prevažne do prírodných materiálov, pretože mi záleží na tom, aby bol obal recyklovateľný. Snažím sa minimalizovať prázdny priestor v krabičkách, aby sa neprepravoval zbytočný vzduch. Vianočný dizajn vytváram priamo na produktoch, takže obaly zvyčajne nemením.

Máte pripravené nejaké novinky alebo špeciálne produkty na túto vianočnú sezónu, ktoré by mohli zákazníkov zaujať?

Na túto sezónu pripravujem čokoládové zápichy na torty s vianočnými motívmi, nové verzie horúcich guliek a čokoládové dekorácie na torty. A samozrejme sa snažím mať sklad pripravený aj na zákazníkov, ktorí objednávajú na poslednú chvíľu.

Pre nás, ktorí vyrábame sladkosti, je to naozaj najrušnejšie obdobie. Predvianočná príprava čokolád ma baví, ale najradšej som, keď všetok zhon utíchne a môžem si vychutnávať sviatky s deťmi a spoločne piecť medovníky.

 

Foto: Janka Sebíňová/ Jankina čokoláda a jedlá tlač